Wat moet je nu steeds gaan eten als lunch? Te vaak eten mensen elke dag hetzelfde, een boterham met charcuterie en met wat geluk een stuk fruit..
Bak daarom eens deze overheerlijke bagels! Je maakt er enkele met de keer en belegt ze met wat je maar wil. Varieer naar hartelust. Neem er een met kruidenkaas en gerookte zalm of tomaat en mozarella of met fijne vleeswaren, dat is net het leuke eraan.
Bagels maken is echt niet moeilijk en best nog leuk. en al zeker als je er achteraf kan van gaan smullen.
Omdat alcohol drinken over de middag niet altijd tot de opties behoort en dat zeker niet hoeft, ga gerust voor een lekkere kop koffie erbij! Of waarom niet een lekker tasje soep, samen met een gevulde bagel heb je jouw dosis vitaminen zo binnen.
In het weekend op een rustige brunch kan je misschien eens een alcoholvrije variant van de Brugse zot, nl. de Sportzot van brouwerij de Halve Maan uit Brugge proberen. Helemaal niet slecht!
Ontdek hier alle andere recepten.
Recept delen op facebook!

Bagels
Omschrijving
Helemaal niet moeilijk om te maken en eens iets anders dan een saaie boterham met een stuk fruit.
Deze bagels zijn zo lekker als lunch, je vult ze met wat je maar wil, zalm, kip, groentjes, noem maar op!
Ingredients
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereidingswijze
Bereiding
-
Los in het geval van droge gist de gist op in het lauwe water samen met de suiker.
Schil en kook de aardappelen tot ze zacht zijn, giet af en prak ze fijn.
-
Meng de bloem met het zout, de olijfolie en de aardappelpuree.
Voeg in geval van droge gist de gistoplossing erbij.
Als je verse gist gebruikt doe die dan in stukjes erbij samen met het lauw water.
Roer goed om, eens alles vaster wordt kan je het deeg met de handen verder kneden tot je een homogeen en elastisch deeg bekomt.
-
Doe de deegbal terug in een kom, dek af en aat een half uur op kamertemperatuur staan.
Als je niet over een bagelvorm beschikt breng je nu een grote kom water aan de kook.
-
Kneed de deegbal nog lichtjes en verdeel in 12 gelijke stukken, normaal gezien zouden ze elk zo een 60 gram mogen wegen.
Warm de oven voor op 200 graden.
Draai de stukken deeg in ballen en druk ze lichtjes plat.
-
Als je geen vorm hebt maak je met je vinger een gat in het midden en kook ze gedurende anderhalve minuut in het water. Laat dan uitlekken op een handdoek.
Als je wel een tupperwarevorm hebt kan je de platte deegballen in de vormpjes leggen en het gat in het midden vrijmaken.
-
Bak de bagels gedurende 20 minuten in de oven tot ze mooi gerezen en licht gekleurd zijn.
Laat even afkoelen en smullen maar!