Print Options:

Burgers met dragonmayonaise en zoete aardappel

burgers
Moeilijkheidsgraad Beginner
Time
Bereidingstijd: 15 mins Totale tijd: 35 mins
Aantal personen 4
Seizoen Suitable throughout the year
Description

Eens zondigen dat moet kunnen, maar zorg dan wel dat je het goed doet! Met deze burgers scoor je gegarandeerd. 

Ingrediënten
    Ingrediënten burgers
  • 4 speltbroodjes (andere zachte broodjes mogen ook)
  • 400 g varkens/rundsgehakt (liefst ongekruid)
  • 1 ui
  • 80 g paneermeel
  • 2 tbsp worcestershiresaus
  • 4 tbsp tomatenketchup
  • 1 ei
  • 1 dash tabasco
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 4 zoete aardappelen (best niet te grote, zoniet neem je er minder)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Ingrediënten saus
  • 2 eidooiers
  • 1 tab tbsp mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 tbsp witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 1 busseltje dragon
Bereidingswijze
    Bereiding
  1. Warm de oven voor op 180 graden.

    Versnipper de ui heel fijn.

    Meng het gehakt met het ei, de ui en alle andere ingrediënten (behalve uiteraard de groenten) en meng heel goed.

  2. Verdeel het gehakt in porties en rol er een bal van, druk ze vervolgens platter.

    Kuis de salade en spoel ze goed. Spoel de tomaat en snijd in plakjes. Kuis tot slot de ui en snijd in ringen.

    Schrob de zoete aardappel en spoel zodat de schil proper is. Snijd ze vervolgens in dikke frieten.

  3. Verhit de grillpan, strijk de burgers in met wat olie en grill ze aan beide kanten.

    Verdeel de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olie en kruid met peper en zout en plaats in de oven voor een 20-tal minuten.

    Je kan de burgers er halverwege bij schuiven in de oven want deze zullen nog wat verder moeten garen. Een 10-tal minuten zou moeten volstaan

  4. Maak de saus door de eieren te scheiden. Hou de dooier apart en doe het eiwit weg. 

    Klop de mosterd onder de eidooier en voeg vervolgens al roerend de olie toe tot gewenste dikte.

    Pluk de dragon en hak heel fijn. Meng dit onder de mayonaise samen met de witte wijnazijn.

  5. Snijd de broodjes doormidden en beleg met de burger en groenten en doe er een paar flinke lepels saus op.

    Serveer de zoete aardappel apart.

     

    Smakelijk!

Bedankt voor de interesse!