Een zalige zoete zonde en caloriebom vol smaak en cacao!
Warm de oven voor op 200 graden. Boter de vorm in en bestuif met bloem of gebruik invetspray. Laat ondertussen de Guinness inkoken tot je ongeveer de helft over houd.
Haal het bier van het vuur en laat kort afkoelen, smelt hierin de boter al roerend. Zet terug op op een zacht vuur en voeg de suiker, vanillesuiker, het cacaopoeder, zout en kaneel toe. Roer tot alles goed opgelost is en je een glad mengsel hebt.
Laat dit afkoelen tot het geheel handwarm is. Klop het ei los en roer het onder het beslag samen met de bloem en de gehakte noten. Doe het beslag in de bakvorm en bak de chocoladebrownie met guinness tot hij gaar is gedurende 25-tal minuten. Controleer door met een naald in de brownie te prikken, hij is gaar als er niets blijft kleven aan de naald.
Halveer de passievruchten en verkruimel de café noir koekjes. Snij de brownie in gelijke rechthoeken of steek er rondes uit met een steekvorm.
Verdeel de verkruimelde koekjes over de borden, plaats de brownie in het midden, flankeer met de passievrucht en een bol mangosorbet.
Serveer de chocoladebrownie met Guinness samen met het bier.
Smakelijk!
Bedankt voor de interesse!