Mignonette Blackwell

Aantal personen: 4 Totale tijd: 45 mins Moeilijkheidsgraad: Beginner

Het is niet de eerste keer dat ik hier mignonettes klaar maak maar deze mignonette Blackwell stond al langer op mijn lijstje om klaar te maken dus bij deze. de Blackwell slaat puur op de saus en is een echte klassieker bij varkensvlees.

Een heerlijke romige en frisse, scherpe saus met fonds, room en uiteraard… pickles! Een echte aanrader om zelf eens klaar te maken en smaakt doorheen het jaar goed. De saus is trouwens vooral bij varkenshaas en varkenskoteletten een echte aanrader dus zeker ook eens proberen mocht je dat vlees liever eten.

Uiteraard geen gerecht zonder groentjes. Ik ga voor boontjes, een van mijn favoriete groenten als je het mij vraagt. Goed beetgaar en op het einde door een beetje boter gehaald, dat is pas lekker. Daarbij een pomme risolée (gewoon een chique woord voor een gebakken patatje hoor). Meer moet dit echt niet zijn voor mij. Serveer deze mignonette Blackwell voor jouw gezelschap en je zal denk ik geen ontgoochelde gezichten te zien krijgen!

mignonette blackwell
BIERPAIRING : MIGNONETTE BLACKWELL & AREND DUBBEL (BROUWERIJ DE RYCK)

Er zijn een paar opties om te gaan serveren bij deze mignonette Blackwell. Ofwel ga je voor blond en tripel met de vele kruidigheid en het zoetere fruit wat ideaal is. Ofwel kies je voor een dubbel met zijn moutig karakter en frisse karameltoetsen. Mijn keuze ging naar het laatste en nam de Arend dubbel van brouwerij de Ryck.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

mignonette blackwell
0 Add to Favorites

Mignonette Blackwell

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 45 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een heerlijk gerecht dat vooral bij de eerste herfstdagen maar eigenlijk gewoon altijd smaakt!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Haal het vlees tijdig uit de koeling. Kruid met peper en zout en schroei het vlees dicht aan beide kanten in een pan met een klont boter. Haal het vlees uit de pan en leg op een ovenschaal en dek af. Laat wel de pan op het vuur staan.

  2. Blus de pan met de bouillon, voeg de room, pickles en peper toe en laat inkoken. Warm ondertussen de oven voor op 180 graden. Laat het vlees een kwartier verder garen in de oven, voel tijdig dat het vlees nog mals genoeg is en niet te droog.

  3. Schil de aardappelen en bij voorkeur in tonnetjesvorm. Kook deze net niet beetgaar in licht gezouten water. Bak de aardappelen in een pan met een klont boter en kruid met peper en zout.

  4. Kuis de boontjes, spoel deze en breng ze aan de kook in licht gezouten water. Eens ze gaar zijn haal je ze nog even door de boter en kruid met peper en zout.

  5. Dresseer de boontjes in het midden van het bord. Snij het vlees in schuine stukken en schik het op de boontjes. Lepel de saus er omheen en plaats de aardappeltjes er rond.

    Serveer samen met het bier.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.