Het dessert onder de desserts.. moelleux van chocolade!
Zo hemels lekker met de vloeiende chocolade dat er uit stroomt.
Op dat moment doen al die calorieën er niet meer toe maar lepel je hem met plezier volledig op. Niet zo moeilijk te bereiden zoals velen laten uitschijnen, gewoon de instructies volgen en er kan niets mis gaan..
In dit recept wordt de moelleux van chocolade klassiek geserveerd met een bolletje vanille ijs en coulis van rood fruit want de moelleux blijft natuurlijk het belangrijkst (en lekkerst).
Bij een hevig nagerecht als dit kan je qua beerpairing alle kanten uit.
Ik ben hierbij gegaan voor een klassieker, nl. een stout. De Black C van Brasserie C uit Luik zit boordevol gebrande toetsen, koffie en chocolade dus de link is snel gevonden. Wat wel belangrijk is, is dat het bier nog voldoende bitter moet hebben en hier is dat het geval. Zoniet wordt het 1 lompe en zoeten zware boel.
Om te contrasteren in smaken is de Kriek Mariage Parfait van Boon zeker ook het proberen waard. Zuur en zoet/hartig is altijd een goede combinatie!
Ontdek hier alle andere recepten.
Recept delen op facebook!

Moelleux van chocolade
Omschrijving
Het nagereceht onder de nagerecht waar bijna elke vrouw (en zelfs man) voor smelt, moelleux van chocolade!
Helemaal niet zo moeilijk om klaar te maken, toch zeker niet als je de instructies goed volgt.
Klassiek geserveerd met coulis van rood fruit en vanille ijs.
Ingrediënten
Moelleux
Garnituur
Benodigdheden
Instructions
Voorbereiding (4 uren minstens op haand)
-
Moelleux
Klop de hele eieren met de dooiers en de suiker op totje een witte(re) schuimende massa bekomt waarin de suiker goed is opgelost.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie en spatel ze onder het eiermengsel.
Zeef tot slot de bloem erbij en meng heel goed zodat er geen klonters meer zijn.
Plaats in de koelkast voor een 4-tal uren.
-
Coulis
Breng het bevroren rood fruit aan de kook in een steelpannetje samen met de suiker en plet goed.
Wrijf alles door een zeef zodat de pitjes eruit zijn, dat maakt het vloeiender en leuker om te eten.
Bereiding
-
Moelleux
Warm de oven voor op 210°c.
Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
Boter de serveerringen in en bestrooi ze licht met bloem, zeker niet vergeten want anders zou de moelleux kunnen gan kleven na het bakken en dat wil je zeker niet.
Plaats de ringen op het bakpapier.
Lepel de vulling in de ringen maar ook niet te vol want dit gaat nog een klein beetje rijzen! (4-5 cm hoog)
Bak gedurende een 10 minuten in de oven (veel hangt af van hoe hard uw oven gaat), de buitenkant moet goed gebakken zijn maar de binnenkant moet vloeiend blijven uiteraard.
-
Dresseren
Verkruimel de speculooskoeken over het bord.
Neem een moelleux van de bakplaat met een palletmes (let op dat je de vingers niet verbrand!) en plaats in het midden.
Dresseer het rood fruit er rond met de bol ijs en lepel de coulis naar wens erbij.