Print Options:

Scampi met paprika olie en couscous

Een leuk hapje dat bij vele mensen zal scoren, scampi met paprika olie, geserveerd met een kruidige parelcouscous.

Je kan het trouwens heel het jaar door serveren en heel veel werk is er niet aan. Het enige wat je juist moet hebben is een blender maar met de staafmixer lukt het zeker ook.

En heb je achteraf nog van de paprika olie over? Die kan je gerust nog eens opgebruiken als je vis klaar maakt en die daar dan bij serveren. Of waarom niet als je een wok klaarmaakt met vis, kip of varken, gewoon er bij doen op het einde.

Bij hapjes kan je onmogelijk allemaal verschillende bieren gaan serveren per hapje, dus ga gerust voor een aperitiefbier dat bij veel past, maar vooral fris en licht is.

De St. Bernardus wit is bijvoorbeeld perfect hiervoor of een ander witbier, keuze genoeg. Zolang het witbier maar wat karakter heeft, want soms kunnen die wel té licht of zelfs waterig smaken. Hoegaarden laat je bvb beter links liggen, niet omdat het niet goed is maar gewoon te licht.

Maar bij deze scampi met paprika olie past de St. Bernardus eigenlijk wel het beste, door zijn kruidige en volle smaak.

Geen fan van witbier? Serveer een moinette blond of een verfrissende saison Dupont of St. Feuillien.

Ontdek hier alle andere recepten

Recept delen op facebook!

Passende bierstijl ,
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Time
Bereidingstijd: 15 mins Totale tijd: 30 mins
Aantal personen 4
Seizoen Suitable throughout the year
Description

Een licht en lekker hapje, kruiddig en fris maar lekker op welk moment in het jaar dan ook. Het is dan ook eens iets anders dan een scampislaatje met wat dan ook. 

Ingrediënten
    Ingrediënten
  • 8 grote scampi, gepeld en ontdarmd
  • 50 g parelcouscous
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1/2 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tbsp gehakte koriander (mag verse of gedroogde zijn)
  • 2 tbsp olijfolie
  • 1 tsp kurkuma
  • peper en zout
Instructions
    Bereiding
  1. Paprika olie

    zet de olie in een klein pannetje op een zacht vuutje, snijd ondertussen de parika in blokjes en kuis en versnipper de helft van de  teentjes knoflook.

    Eens de olie warm is kan je de paprika en look toevoegen, laat dan verder garen gedurende een 20-tal minuutjes.

    Haal van het vuur, laat afkoelen en doe alles in een blender, kruid met peper en zout en blend tot je een gladde saus bekomt.

  2. Parelcouscous

    Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de couscous naargelang de gaartijd op de verpakking.

    Giet af, meng met de olijfolie en kruid naar eigen smaak met koriander.

  3. Scampi

    Warm een klein scheutje olie in een (wok)pan, vernipper de rest van de look en doe dit samen met de scampi in de pan.

    Kruid met peper en zout en bak tot de scampi gaar zijn, dat duurt maar enkele minuten. 

    Dresseer naar eigen wens, smakelijk!

Bedankt voor de interesse!