Print Options:

Visbrandade met prei

visbrandade met prei
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Aantal personen 4
Seizoen Suitable throughout the year
Description

Een heerlijk visgerecht waar je oneindig mee kan variëren!

Ingrediënten
    Ingrediënten
  • 400 g kabeljauw of andere witvis
  • 200 g gerookte zalm
  • 120 g grijze garnalen
  • 4 kleine preistengels (of 3 grote)
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 2 tomaten
  • 400 ml halfvolle melk
  • Enkele klonten boter
  • 1 tbsp venkelzaad
  • 1 tbsp rozemarijn
  • Peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
    Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Spoel ze en kook ze gaar in water.

  2. Plaats een andere kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Spoel de tomaten en breng een kruisje aan onderaan de tomaat en snijd het groene hart er uit. 
    Dompel de tomaten gedurende 10 seconden onder, haal ze uit en koel af onder koud stromend water. Pel de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes.

  3. Spoel de prei en snijd deze in halve ringen. Stoof ze vervolgens gaar en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze terug in de pot, prak ze grofweg. Giet de vis af als deze gaar is maar vang de melk zeker op!

  5. Voeg wat van de melk toe aan de aardappelen. Prak de stukken vis er ook onder en voeg dan de gestoofde prei toe. Roer goed door. Voeg naar wens nog wat extra melk toe en enkele klontjes boter tot je een smeuïge brandade hebt.

  6. Schep de brandade in diepe borden, bestrooi met de tomatenblokjes en grijze garnalen.

    Serveer samen met het bier. Smakelijk!

Bedankt voor de interesse!